Meer weten:

Veelgestelde vragen

Voor wie is het traject: ik ben eigen.wijs en werk samen met m’n migraine geschikt?

Dit traject is voor jou als:

    • Je veel bezig bent in gedachten, vaak aan het terug- en vooruit denken bent over wat je mist door je migraine, niet gaat of kunt doen zoals je het graag zou willen. Je wilt dat je denkkant voor jou werkt in plaats van tegen jou. Je wilt niet meer blijven analyseren en malen in hetzelfde rondje, maar leren om je overdenken te stoppen, niet voor even, maar weten hoe je dit echt tackelt.
    • Je last hebt van migraines of chronische hoofdpijnen en hier beter mee wilt leren omgaan en accepteren. Zodat het niet meer je leven bepaalt en je meer vrijheid en rust hebt.
    • Je een compleet traject wilt waarmee jij je volledig kunt richten op jouw ontwikkeling om zo de stappen te zetten die nodig zijn om jouw resultaat te behalen.
    • Je op zoek bent naar persoonlijke begeleiding aangepast op jouw behoefte. Iemand die met gerichte vragen en oefeningen de daadwerkelijk kern ontdekt om de stappen te kunnen zetten die je zo graag wilt. Eerlijk zegt waar het op staat en je motiveert om die blijvende verandering te creëren.
    • Je niet meer wilt gaan voor de quick fixes, zelfhulp blogs, boeken en snelle tips & tricks. Maar je gunt jezelf de tijd en investering om je leerproces te doorlopen en keuzes te maken die je meer ontspanning en vrijheid geven.
Waar vinden de coaching sessies plaats?

De gratis sessie  is online via Zoom. Voor de verdere coaching is mijn ervaring is dat dit het prettigst face to face werkt en buiten je privé- of werkomgeving. Ook in deze tijd kunnen we op een corona-proof manier afspreken in Het Coachhuis. Het kan natuurlijk voorkomen dat het tijdens het coachingstraject even niet anders kan dan online af te spreken. Uiteraard is dat dan mogelijk.

Ik coach op afspraak in Het Coachhuis in Den Haag, Rotterdam of Breda.

Wil je graag je traject volgen op een Coachhuis locatie in een andere stad? Ook dat kan. Laat het me weten, dan stemmen we de mogelijkheden samen af.

Al onze sessies en ons contact is altijd vertrouwelijk.

Hoe werkt het traject?

Om te veranderen en accepteren heb je eerst een helder doel nodig. Daarna starten we met bewustwording van je wat je denkt, voelt en doet. Op het moment dat je bewust bent, kun je kiezen wat je hiermee wilt doen en vervolgens kun je daarop actiestappen zetten om je doel te bereiken. Dit doen we door gesprekken, uitleg van theorie, verschillende oefeningen, tools en acties die je thuis uitvoert. In het begin zien we elkaar vaker. Daarna zal er langer tussen de sessies zodat je kunt oefenen met de actiestappen. Aan het einde kijken we hoe je het geleerde kunt borgen.

Ik werk met verschillende methodieken. Bij het leren samenwerken met je migraine speelt acceptatie een grote rol. Daarom werk ik veel met de wetenschappelijk bewezen coachingsmethodiek Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Dit is een evidence based methodiek op basis van talloze onderzoeken en is bewezen effectief bij chronische ziektes. Met ACT richten we samen op hoe je op jouw manier kunt functioneren met je migraine.

Hoe vaak en wanneer zijn de sessies?

We plannen de sessies altijd samen in overleg in op een doordeweekse dag. In het begin zien we elkaar vaker en zit er tussen de sessies circa 2 weken. Daarna zien we elkaar 1 keer per maand. Zodat je de tijd hebt om te oefenen en je stappen te zetten. En we de resultaten en waar je tegenaan loopt kunnen bespreken in de volgende sessie.

wat houdt de tussentijdse support in?

In de maanden dat we samenwerken kun je mij doordeweeks al jouw vragen stellen via de mail of een spraakbericht in Whatsapp. Op werkdagen kom ik er binnen 24 uur bij je op terug.

Hoe zit het met afzeggen van een sessie?

Een sessie kun je tot 24 uur van tevoren kosteloos afzeggen of in overleg samen verplaatsen.

Is de investering inclusief of exclusief BTW en kan ik ook in termijnen betalen?

Betaal je het traject privé? Dan geldt het particuliere tarief van € 1.444 inclusief BTW. Betaling in 3 termijnen van € 482 inclusief BTW is ook mogelijk. Ben je in loondienst? Ga dan in gesprek met je werkgever. Veel werkgevers hebben namelijk een jaarlijks budget voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Vaak is het mogelijk om dit in te zetten voor een professioneel coachingstraject. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat je met coaching je persoonlijke effectiviteit of persoonlijk leiderschap graag wil vergroten. Alles wat je met mij deelt is vanaf het allereerste contact altijd vertrouwelijk. Ik zal dan ook nooit zomaar je persoonlijke coachingsvraag of informatie delen met je werkgever.

Betaal je via je werkgever (of ben je ondernemer) dan geldt het zakelijke tarief van € 1.444 exclusief 21% BTW.  Dit is het standaard tarief. De investering kan in 1 keer betaald worden of in 3 termijnen van € 482 exclusief BTW. Zakelijk kan de BTW teruggevraagd worden.

Ik merk dat ik het spannend vind om zo’n investering te doen, wat nu?

Ik snap dat je dat spannend vindt. En dat is helemaal niet gek. Je mag het ook spannend vinden. De vraag is alleen: hoe lang blijf je wikken en wegen als je eigenlijk al diep van binnen weet dat dit de de stap is die je nodig hebt om vooruit te komen? Laat je je weerhouden om die blijvende verandering te creëren waar je je hele leven wat aan hebt?

En wat is de prijs die jij nu persoonlijk betaalt? Wat kost het langer blijven twijfelen jou? Hoeveel energie en frustratie, omdat je de dingen blijft doen die niet voor je werken? Met andere woorden wat kost het jou persoonlijk als je het niet doet?

Ben je in loondienst? Ga dan zeker in gesprek met je werkgever. Als je privé een coachingstraject doet, hoeft dat namelijk niet altijd te betekenen dat je alles zelf moet betalen. Veel werkgevers hebben een jaarlijks ontwikkel- of opleidingsbudget voor hun medewerkers. Ga dus bij je werkgever na of dit het geval is. Vaak valt professionele coaching voor jouw persoonlijke ontwikkeling binnen dit budget. Voor een werkgever is het tenslotte een groot voordeel als jij goed in je vel zit en daardoor effectiever werkt. Een goede werkgever zal juist je ontwikkeling daarin stimuleren.

ik heb een andere vraag

Heb je een ander vraag, twijfel je of wil je even overleggen? Stuur me gerust een mail

Ik wil een gratis sessie aanvragen

 

Terug naar: Eigen.wijs samenwerken met je migraine