Over mij

“Nou ben jij zo’n passievol mens. Waarom doe jij in godsnaam geen werk met passie?” Bam. Die kwam binnen.

Ik zie het leven als een groot avontuur. Maar soms ook een zoektocht naar antwoorden, waarin je ondersteuning goed kunt gebruiken. Ik heb dat zelf gemerkt toen ik in 2017 als perfectionist pur sang en een rasechte denker vol tegen een muur aan liep. M’n hoofd zat overvol, ik was onrustig en opgejaagd. Mijn lijf fluisterde al lange tijd met vage klachten. Maar ik voelde het niet. Ik zag niet wat ik aan het doen was en ging maar door, verzonken in de gedachtes en zorgen die mijn hoofd vulden. Totdat m’n lijf van ongemerkt fluisteren overging op schreeuwen en mijn migraine niet meer te harden was.

Toen wist ik dat er iets moest gebeuren. Ik stond op het randje van overspanning en ik had het nu pas door

Hulp vragen vond ik het moeilijkste wat er was, maar ik wist ook dat ik niet verder kwam met het blijven doen zoals ik het altijd had gedaan. En dus besloot ik een coach in te schakelen. Ook al vond ik dat rete spannend.

Rete spannend om de diepte in te duiken. Maar ik wist dat het nodig was om inzicht te krijgen in hoe ik hier terecht was gekomen en om niet over het randje te kukelen regelrecht een burn out in. En vooral: te ontdekken wat ik te doen had om een herhaling blijvend te voorkomen.

Ik kwam erachter dat ik keuzes had gemaakt en dingen deed die diep van binnen eigenlijk helemaal niet bij mij pasten. En dus was het tijd om de nodige veranderingen aan te brengen in mijn leven. In de tussentijd viel ik zonder dieet meer dan 20 kilo af. Alleen maar omdat ik eindelijk goed in mijn vel zat en dingen niet meer weg at. Ik leerde luisteren naar mijn behoeften en verlangens, wat ik echt belangrijk vind en te kiezen daarvoor. Eindelijk kreeg ik lucht en voelde ik rust.

Toch was er 1 vlak waar ik geen verandering in aan had gebracht: Mijn werk

Totdat eind 2019 een goede vriendin tegen mij zei:

“Nou ben jij zo’n passievol mens. Waarom doe jij in godsnaam geen werk met passie?”

Bam. Die kwam binnen. In eerste instantie voelde ik enorme weerstand en popten er direct allerlei argumenten en redenen in mijn hoofd op waarom het werk wat ik deed prima was. Maar het zette me aan het denken. Waarom nam ik genoegen met werk waar ik geen passie meer voor voelde en waarbij mijn energie harder weglekte dan binnenstroomde? Ja, ik werkte om te leven. Maar dat betekent niet dat ik geen werk kan doen waar ik knallende energie van krijg. Maar wat dan? Wat paste dan bij mij?

Ik besloot te duiken in de kern van wie ik ben en wat ik kan

Na een paar maanden onderzoek was ik eruit. Ik stond op de automatische piloot in mijn werk. Gebruikte alleen maar mijn aangeleerde vaardigheden en niet mijn aangeboren talenten. Geen wonder dat mijn werk me energie kostte! Met alles wat ik in kaart had gebracht wist ik wat ik te doen had. Het ging om durven kiezen voor dat wat echt paste bij mij. De kracht van mijn sterke analytische vermogen, volledig verdiepen in alles wat ik doe in combinatie met mijn empathie en wil om mensen te helpen, bracht me op mijn werkelijke verlangen: Ik wil mijn talent inzetten om denkers eigen inzichten op te laten doen om net als ik te durven kiezen voor waar zij gelukkig van worden. En met denkers bedoel ik: als je steeds maar weer die oordelende of kritische innerlijke stem herkent die je vaak gevangen houdt in je hoofd.

Mijn missie was geboren: Denkers helpen te ontdekken hoe zij uit hun hoofd komen. Door vanuit inzicht te kiezen voor wat écht belangrijk voor ze is. Zodat zij weer de rust en vrijheid ervaren waar ze naar verlangen.

En dus gaf ik mijn vaste baan op

Natuurlijk was dat een proces en deed ik dat niet van de ene op de andere dag. Vaak weet je diep van binnen wat goed voor je is. Maar durf er maar eens naar te luisteren. Voorbij je eigen lijst van oordelen en overtuigingen. En die van de mensen om je heen. Alle oordelen en overtuigingen bij elkaar die in je gedachten zitten. Doodeng! Dat gaat niet vanzelf. Daar zijn stappen voor nodig, de juiste actiestappen… Luisteren én ernaar handelen. Ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar zeker niet onmogelijk.

Want als het je dan lukt… WAUW, wat een vrijheid!Ik volgde m’n hart. Zette mijn actiestappen. Deed een coaching opleiding, verdiepte me verder in de methodieken en theorieën die me aanspraken en sprong in het diepe. Na 9,5 jaar nam ik in 2021 afscheid van mijn vaste baan in de pensioencommunicatie. Om me te richten op coaching en zoveel mogelijk denkers te helpen om grip op hun denken te krijgen. Ik voelde me als een vis in het water! 

Mijn visie op coaching

Ik geloof erin dat er meerdere wegen naar Rome leiden. Er is geen ‘one size’ (fits no one). Het gaat erom wat bij jou past op het gebied waar je vastloopt. En dat is precies wat ik samen met jou ga ontdekken. Wat heb jij te doen? Te veranderen? Los te laten? Te accepteren? Wat is jouw eigen passende manier? Ik weet hoe het is om vast te lopen, maar ik ken ook het leerproces om daaruit te komen. Want eigenwijs was ik altijd al, maar ik heb echt moeten leren om eigen.wijs te zijn. En met eigen.wijs bedoel ik: om daadwerkelijk te luisteren naar jezelf. Bewust te leren kiezen voor wat jou gelukkig maakt en daarin de juiste actiestappen te zetten. Dat gun ik jou ook. Daarom ondersteun ik je graag om jouw leerproces daarin volledig te doorlopen. Om ervoor te zorgen dat je niet op dat randje van overspanning terecht komt, of nog erger er overheen kukelt.

  • Ik sta ervoor om de kracht en inzichten uit jezelf te halen

  • Te helpen zonder maskers of poppenkast, zonder oordeel te kijken naar dat wat er is

  • Samen verrassende inzichten te ontdekken

  • Ruimte te maken voor wat je hebt te veranderen en accepteren

  • En op jouw eigen manier in actie te komen om het daadwerkelijk anders te gaan doen

  • Concreet, no-nonsense, praktisch, positief én met humor

Zodat je jouw eigen manier ontdekt om te doen wat je vrijheid geeft. Vanuit jouw eigen wijze, want alle antwoorden zitten al in jezelf. Je moet ze alleen leren vinden en begrijpen. En daar help ik je graag bij.

Draadzicht staat voor het ontrafelen van die kluwen draden van gedachten in jouw hoofd. Zicht te krijgen op jouw rode draad, ontdekken hoe je de draad vindt of oppakt en jouw draad uitgooit voor de toekomst. Zodat je weer gaat focussen op datgene wat echt belangrijk is voor jou. En je vrij en ontspannen bent, met rust in je hoofd.

En mag er ook nog wat luchtigs zijn?

Met het vertellen waarom ik doe wat ik nu doe ben ik flink de diepte in gedoken met je. Maar naast die diepe kant, staat ook altijd een luchtige kant. Ik vind het belangrijk om die 2 elementen naast elkaar te zien. Ook in jouw zoektocht. Je mag vallen en opstaan en daarbij ook lachen om jezelf, je eigenaardigheden, de dingen die nog niet gaan zoals je het graag wilt. Je hoeft jezelf niet altijd alleen maar serieus te nemen. Heb ook plezier in je leerproces. Zodat het in balans is. Mensen die mij kennen weten dan ook dat ik hou van zelfspot en goede sarcastische humor op z’n tijd.

En als je mij verder kent dan zou je weten dat:

  • Ik als echte Bourgondiër gek ben op kokkerellen en wijn & spijs combi’s. Maar dat ik een hekel heb aan alles wat met taarten en cakes bakken te maken heeft. Ik wil mijn eigen plan volgen met koken. Wat meer van dit, minder van dat of heel iets anders erbij gooien.

  • Ik als kind voor een verjaardag veel liever creatief iets persoonlijks in elkaar knutselde in plaats van een cadeautje te geven. En dat ik sinds ik volwassen ben nog steeds heel graag een cadeau bedenk dat echt bij iemand past op dat moment. Precies wat ik ook zo leuk vind aan coachen; ontdekken wat bij jou resoneert zodat we optimaal jouw leerproces doorgaan om te komen op de plek waar je graag wilt zijn.

  • Ik hou van plannen maken en uitvoeren, maar ik net zo graag het volledig omgooi als dat nodig is. Want ik kan juist ook erg genieten van geen plan hebben en vind spontane acties heerlijk. Waarom niet? Jij bepaalt hoe je je leven ervaart. Dus ik kies ervoor om zoveel mogelijk te genieten.

  • Ik me volledig in iets verdiep als het mijn interesse heeft. Ik me er helemaal in onderdompel, vastbijt, zelf uitprobeer. Werkelijk alles erover kom te weten wat er te weten valt. Terwijl ik ‘verdiepen’ vroeger een stom woord vond dat mijn vader gebruikte. Maar ik ben gaan zien dat het 1 van mijn grootste (geërfde) krachten is.

  • Ik vind dat dromen er zijn om waar te maken. En om dat te doen moet je in actie komen. Dus doen! Dat is waar ik voor sta. Doen, uitproberen, bewust stilstaan, aanscherpen en weer verder. En loopt het even anders of werkt iets niet? Sla die andere weg in, wie weet wat daar te beleven is. Er is altijd een oplossing. Ook als je ‘m niet direct ziet.

Vertel eens, wie ben jij?

Zo. Je hebt mij nu iets beter leren kennen. Maar ik ben erg benieuwd naar jou. Wie ben jij? Ik hoor graag van je waar jij van droomt. Tegen welke uitdagingen je aanloopt. Waar je op dit moment mee worstelt, op vastloopt of onrust over voelt. Als je dit met me wilt delen of het gevoel hebt dat ik je verder kan helpen, laat het me vooral weten. Dan kijken we samen of we een klik hebben en we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Stuur me een mail

 

Gecertificeerd coach

Ik ben een gecertificeerd coach en heb mijn opleiding bij NONONS afgerond. Als professional ben ik aangesloten bij de Nederlandse orde van beroepscoaches (NOBCO) en werk ik volgens deze richtlijnen.