Traject: Eigen.wijs samenwerken met je migraine

Coachingstraject: Ik ben eigen.wijs en werk samen met m’n migraine

4 MAANDEN

Rust, ruimte en acceptatie van je migraine door inzicht, het doorbreken van jouw vicieuze migrainecirkel en het zetten van de juiste actiestappen die bij jou passen, op jouw manier.

Persoonlijk 1 op 1 coachingstraject dat je denker met migraine helpt aan ruimte in je hoofd zodat je berusting vindt in je migraine en weer ontspanning en tevredenheid ervaart in je leven.

Vraag de gratis Grip op je denken sessie aan om samen concreet te maken waar jij mee worstelt en wat je graag wilt bereiken.

Vraag hier een gratis sessie aan

Herken je dit?

  • Ik laat regelmatig een afspraak doorgaan ook al voel ik migraineklachten
  • Ik ben vaak boos of gefrustreerd tijdens of na een migraineaanval
  • Ik werk meestal te lang door ook al voel ik migraine opkomen
  • Ik voel me schuldig als ik door migraine een afspraak moet afzeggen
  • Ik ben vaak bang voor een volgende aanval en voel me belemmerd hierdoor
  • Ik onderdruk mijn migraine meestal bij anderen en stort daarna in
  • Mijn leven is pas goed als ik migraine altijd onder controle heb
  • Ik mag niet klagen of mopperen over mijn migraine
  • Ik weet wat minder migraine geeft, maar doe het niet of stel uit
  • Ik voel me met migraine nutteloos naar mezelf, partner/gezin
  • Migraine is mijn probleem, ik moet hier alleen mee dealen
  • Ik moet altijd extra hard werken of compenseren nadat ik migraine heb gehad

Hoe zou het zijn als:

  • Je door de bomen het bos weer ziet in die enorme zoektocht naar externe factoren die je kunnen helpen om je migraine te verbeteren. Omdat je weet waar je zelf verandering in aanbrengt en wat je loslaat.
  • Je je gesteund voelt in jouw omgang met je migraine, omdat je er niet alleen voor staat. En je weet hoe je dit deelt met de mensen om je heen.
  • Je weet wat je migraine triggers zijn en deze ziet als iets waar je bewust in kiest. Het is niet dat je dingen nooit meer kunt doen, maar je kent de consequenties en accepteert deze.
  • Je luistert naar je lijf en herkent wat je nodig hebt. Je weet hoe je dit in je leven integreert wat zorgt voor balans. En als een migraineaanval zich aandient, je deze beter opvangt.
  • Je niet meer in gevecht bent met je migraine, maar het makkelijker voor je is om ermee te leven. En je eraan toegeeft als dat nodig is.
  • Je jouw leven inricht op een manier die bij jou en je migraine past. Omdat je het niet meer bekijkt door de bril van iemand zonder migraine.

Dat is mogelijk als je leert samenwerken met je denken en je migraine

Door het ontwikkelen van een migraine mindset die jou helpt in plaats van belemmert. Het is niet altijd even makkelijk om te leven met migraine. Voeding, beweging, je omgeving, je werk, familie, partner, vrienden. Het zijn allemaal factoren in je leven die van invloed kunnen zijn op je migraine.

Toch hebben die factoren één ding gemeen. Jouw manier van denken, oftewel je mindset. Wat jij denkt beïnvloedt namelijk hoe jij je voelt, maar ook wat je vervolgens doet en dus hoe je omgaat met jouw migraine.

Elke dag komen er tienduizenden gedachten voorbij in je hoofd. Vaak ben je je hier niet bewust van, omdat je vaak zonder dat je het door hebt op de automatische denkpiloot staat. Maar onbewust neem je die gedachten die je innerlijke denkpiloot tettert wel voor waar aan. Dat ga je voelen en daar ga je je naar gedragen. En dat is niet altijd wat daadwerkelijk goed is voor jou en je migraine. Als jij je hiervan bewust wordt, heb je de keuze om eigen.wijs te zijn en om te gaan met je migraine op een manier die jou wél helpt.

Als je eigen.wijs bent dan weet je hoe je jouw vicieuze migrainecirkel doorbreekt. Met het coachingstraject ‘Ik ben eigen.wijs en werk samen met m’n denken & migraine’ begeleid ik je hiernaartoe. Zodat je leert je zorgen van je af te zetten en te ontspannen.

Ik begeleid je graag om jouw leerproces hierin in behapbare stappen te doorlopen. We werken in 4 maanden samen actief aan jouw migraine mindset, patronen en gedrag. Je leert op jezelf reflecteren en manieren om zaken voortaan anders aan te pakken dan je nu doet. En je leert je migraine te omarmen als onderdeel van je leven in plaats van er tegen te vechten. Zodat je op jouw manier leert kiezen en doen wat je vrijheid en rust geeft.

Samen zorgen we dat je structureel aan de slag bent, gefocust werkt en gemotiveerd blijft.

Ik werk met verschillende (wetenschappelijk onderbouwde) methodieken, oefeningen en opdrachten, die ik aanpas op jouw behoefte. Je hebt namelijk altijd zelf invloed op wat je wilt bespreken, waar je aan wilt werken en hoe je dat wilt doen. Het gaat erom dat de coaching bij jou past, de juiste snaar raakt, verandering in gang zet en je vooruit helpt.

Dit is wat het traject inhoudt

  • Een volledig persoonlijk traject om in 4 maanden op jouw ontdekkingstocht te gaan om jezelf verder te ontwikkelen. Met een duidelijk proces en begeleiding om je vol te focussen op het werken aan je groei om die blijvende verandering te maken.
  • 6 individuele coachingssesies van 1,5 uur gericht en afgestemd op jouw behoefte en situatie.
  • Een ‘korte lijn’ met mij voor tussentijdse support in de 4 maanden dat we samenwerken.
  • Persoonlijke oefeningen, tools en huiswerk om te werken aan je gedragspatronen en controlestrategieën rondom migraine zodat je bewust wordt hoe het voor jou werkt.
  • Een format om je voortgang vast te leggen en bij te houden gedurende het traject. Hierdoor maak je het geleerde direct concreet en sturen we bij als dat nodig is.
  • Een telefonisch evaluatiegesprek 6 maanden na je laatste sessie. Om te bespreken hoe het sindsdien is gegaan en waar je op dat moment staat.

Dit levert het je op:

Van proberen te negeren, ontkennen of slachtoffer voelen, naar regie pakken en bewust keuzes maken die je vrijheid geven. Je kunt migraine niet verbannen uit je leven. Maar je leert kiezen hoe jij er voortaan mee omgaat. Op jouw eigen manier, de manier die voor jou klopt.

  • Je hebt inzicht in je (onbewuste) belemmerende denkpatronen in hoe jij functioneert met je migraine.
  • Je weet hoe je jouw diepgewortelde patronen doorbreekt op jouw manier en je herkent je migraine valkuilen. Dit zorgt ervoor dat je weet hoe je ingrijpt op je vicieuze migrainecirkel.
  • Je ontwikkelt een migraine mindset die jou helpt. Zodat je de keuzes maakt die kloppen voor jou en je migraine.
  • Je komt in actie en zet stappen in je dagelijks leven op het ruimte maken voor je migraine. Hiermee leer je jouw migraine accepteren en creëer je die blijvende verandering waar je de rest van je leven profijt van hebt.
  • Je weet wat jouw belangrijkste waarden zijn en hoe je je focust op dát wat voor jou echt belangrijk is. Zodat je weet hoe je omgaat met stress, frustratie, controledrang, angst en onvrede. Wat een positieve invloed heeft op je migraine klachten. En je weer vrijheid, rust en energie ervaart.

Mijn belofte aan jou

Jij en ik gaan samen dit commitment aan om je oude manier van denken en gedrag te doorbreken. Ik begeleid je en support je op de stappen waar jij daar behoefte aan hebt, zodat je alles uit dit traject haalt.

Ik help je om jouw eigen manier te ontdekken om te leven met je migraine. Hierdoor word je je bewust van de invloed van jouw migraine mindset en weet je wat je moet doen als je terug neigt te vallen in je oude vicieuze migraine cirkel. Zodat jij, in samenwerking met je migraine, degene bent die jouw leven bepaalt.

De investering voor deze blijvende verandering is slechts € 1.444

(Particulier inclusief BTW. Zakelijk exclusief 21% BTW. Betalen in termijnen is ook mogelijk. In loondienst? Ga altijd bij je werkgever na of coaching valt onder het ontwikkel- of opleidingsbudget. Kijk voor meer informatie bij de veel gestelde vragen onderaan deze pagina) 

Vraag een gratis sessie aan om samen concreet te maken waar jij mee worstelt en wat je precies anders wilt. Zodat je jouw blijvende verandering waar je je hele leven profijt van hebt, in gang zet.

Ja, ik wil graag een gratis sessie aanvragen

Dit zeggen anderen over mij

“Ik heb Cyrina ervaren als een aardige, niet-oordelende en betrokken coach. Ze gaf mij het gevoel begaan te zijn met mij en een medestander te zijn in mijn leertraject. Dit bleek niet alleen uit de tijd die ze nam om oefeningen rustig af te ronden, maar ook uit het feit dat ze goed luisterde naar mijn behoeftes en mij de ruimte gaf om onze sessies hierop aan te passen. Ze was altijd goed voorbereid, wist nog precies waar we de vorige keer over hadden gesproken en kwam hier soms ook op terug.”

Ellen

 

“Ik heb gemerkt dat Cyrina graag een stap extra doet voor mensen. Al met al is het een groot plezier om met Cyrina samen te werken.”

Wardell Amerika MD– Co-founder van Pacea

 

“Tijdens onze gesprekken gaf ze steeds de keuze aan mij voor het gespreksonderwerp. Ze hielp mij hierbij zodat het ook bijdroeg aan mijn uiteindelijke doel van het coachingstraject. Ik vond het prettig dat de opbouw zo transparant is en dat ik zelf de keuze had over het gespreksonderwerp. Daarnaast voelde ik me echt begrepen door Cyrina.”

Bram

Alle volledige referenties lees je op de pagina Referenties.

Nog even voorstellen

Hoi, ik ben Cyrina Osefius en het fascineert me al jaren hoe je zelf met je mindset invloed hebt op de keuzes die je elke dag maakt. Maar vooral hoe onbewust we vaak hiervan zijn.

In de afgelopen jaren heb ik mezelf daarin verdiept op allerlei vlakken. Met mijn eigen ervaring, werken aan persoonlijke ontwikkeling, boeken, trainingen, opleiding en mensen die ik heb geholpen, heb ik vooral geleerd dat het belangrijk is dat je jouw eigen manier ontdekt. Jouw manier om keuzes te maken die voor je werken, in plaats van tegen.

Ik besloot in het diepe te springen in 2021 en me volledig te richten op coaching om zoveel mogelijk denkers hiermee te helpen. Het is mijn missie om jou te helpen ontdekken hoe je uit je hoofd komt. Door vanuit inzicht te kiezen voor wat écht belangrijk voor je is. Zodat je weer de vrijheid en rust ervaart waar je naar verlangt. Dit doe ik als gecertificeerd coach. Omdat ik het belangrijk vind om je op een professionele en deskundige manier te helpen. Ook ben ik daarom aangesloten bij de Nederlandse orde van beroepscoaches (NOBCO) en werk ik volgens deze richtlijnen.

Ik ben geboren en getogen in die mooie stad achter de duinen als een echte denker. Die denkkant heeft me een sterk analytisch vermogen gegeven. Vanaf mijn pubertijd kreeg ik migraine, maar vroeger gaf ik daar niet aan toe. Ik vocht erg tegen mijn migraine en eigenlijk ontkende ik dat ik een chronische aandoening heb. Ik vind dat nog steeds een nare term. Maar het is wel de realiteit. En die hoef ik niet perse leuk te vinden. Het belangrijkste is dat ik nu besef: migraine is een onderdeel van mijn leven. Het is niet alles wat ik ben, het definieert me niet. Maar het hoort wel bij me. En dat inzien heeft me ruimte gegeven voor acceptatie en berusting.

Mijn eigen ervaring met migraine zet ik inmiddels in als kracht. En gebundeld samen met de kracht van mijn denkkant help ik jou graag om ook die blijvende verandering te creëren. Dat je berusting vindt in je migraine en meer ruimte in je hoofd te krijgt. Het gaat erom dat je leert hoe je de voor jou juiste keuzes maakt. Waarbij je daadwerkelijk luistert naar jezelf. Luistert én er naar handelt. Dus eigen.wijs in actie komen vanuit dat inzicht, zodat je de actiestappen zet die kloppen voor jou. Hoe? Dat leer ik je graag door samen jouw eigen manier te ontdekken en ervaren in dit traject.

Je leest mijn hele verhaal op de Over mij pagina.

 

“Ze creëert ruimte voor emoties en het bespreken van de vraagstukken. Ze denkt met je mee en geeft realistisch advies dat makkelijk realiseerbaar is. Haar communicatie is heel fijn en duidelijk. Ze houdt zich aan de afspraken. Cyrina is een heel fijn en open persoon, waarmee je makkelijk en snel een connectie kan maken en makkelijk mee kan praten.”

Marisha Stepanian – Founder van Culture Your BRND

 

“Cyrina is een professional in alles wat ze doet. En in het contact: voelen, vragen, luisteren en dan raken. Precies genoeg.”

Fred Stapel – Manager Pensioencommunicatie

 

“Als ik Cyrina nodig had voor vragen dan was ze goed bereikbaar. Ze is gewoon een fijn mens dat zich goed kan inleven in een ander en komt ook met voorbeelden van eigen situatie als dat relevant is.”

Danny

Alle volledige referenties lees je op de pagina Referenties.

Waarom alleen blijven worstelen met je migraine? De tijd voor die blijvende verandering is nu

Want dat je hier bent, dat zegt wel wat. Je bent je migrainestrijd meer dan zat, die continue controle die je probeert te houden om maar geen last ervan te hebben. Je bent het zat om je alleen hierin te voelen. En dingen te doen die je niet helpen.

Langer doorgaan hiermee kost je nog meer energie, kostbare tijd en de rust in je hoofd. En wees eerlijk. Als je zelf had geweten hoe je hieruit kon komen, dan had je het allang gedaan toch?

Blijf niet in je eentje eigenwijs door worstelen. Je bent er klaar voor om die hulp aan te pakken en jouw manier van denken blijvend te veranderen.

Ja, ik wil graag een gratis gesprek

Wil je graag eerst nog wat meer weten?

Check de veelgestelde vragen

Onderzoek hoe jouw migraine mindset nu is

Jouw mindset kan je dus helpen óf juist belemmeren om met je migraine om te gaan. Benieuwd hoe je migraine mindset er nu voor staat? Onderzoek het eenvoudig met de gratis checklist ‘Jouw migraine mindset’. Daarmee check je direct zelf de invloed van jouw migraine gedachtes. En ontdek je het verschil tussen een helpende en belemmerende mindset.Door het versturen van dit formulier ga je akkoord met het ontvangen van e-mails en verwerking van je persoonsgegevens volgens de privacyverklaring. Afmelden kan op elk moment.

Meer over migraine

Kijk ook eens op deze websites.

  • Een juiste leefstijl kan migraine verbeteren. Lees alles hierover op kennisplatform en gemeenschap Pacea.
  • Stigma’s, feiten en fabels rondom migraine. Ga voor opheldering naar Care4migraine. Of bekijk de videoserie #indeaanval.

 

Gecertificeerd coach

Ik ben een gecertificeerd coach en heb mijn opleiding bij NONONS afgerond. Als professional ben ik aangesloten bij de Nederlandse orde van beroepscoaches (NOBCO) en werk ik volgens deze richtlijnen.